NGV-excelsior-turnen-nijkerk

NIJNTJE BEWEEGT

Nijntje beweeglessen

Uw kind beweegt iedere dag. Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. In de lessen van het
nijntje
Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen!

Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert uw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie! Ook leren kinderen sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan.
En wist u dat goed en
gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen?

OUDER EN KINDGYM

Kinderen vanaf ± 1,5 (op het moment dat een kind zelfstandig en goed kan lopen) tot ± 3,5 jaar kunnen daar samen met hun papa, mama, opa of oma lekker een uur komen gymmen. Dat is echt even qualitytime voor ouder enkind.

Op een speelse wijze komen alle basisvormen van bewegen aan bod en zo is uw kind in staat het nijntje Beweegdiploma 1 te behalen. Afhankelijk van de motorische ontwikkeling kan uw kind, rond de leeftijd van 3,5 jaar, doorstromen naar de peuter- en kleutergym lessen, voor het behalen van Beweegdiploma 2.

PEUTER- EN KLEUTERGYM

Kinderen van 3 tot 6 jaar gymmen hier elke week naar hartenlust. Tijdens deze leuke lessen worden op een speelse wijze de basisvormen van bewegen aangeleerd. Soms maken de kinderen een diepe sprong en dan weer een verre.

Koprollen horen er natuurlijk bij, voor- en achteruit. Als het lukt, rollen de kinderen allemaal tegelijk! Tijdens de peuter- en kleuterlessen kunnen de Beweegdiploma’s 1 en 2 worden behaald.