NGV-excelsior-turnen-nijkerk

Welkom op de website van  NGV Excelsior!

NGV Excelsior staat voor N(ijkerkse) G(ymnastiek) V(ereniging) Excelsior.  Zoals de naam al aangeeft,  bieden wij activiteiten aan, die een link hebben met de gymnastieksport. Denk hierbij aan ouder- en kindgym, kleutergym, gymnastiek/turnen, jazzdans en Swing Inn.

Wij doen dit al bijna een eeuw lang: op 1 maart 2024 bestaan wij 100 jaar!! Wij vieren dit in 2024 met diverse extra activiteiten voor onze leden.

Het belangrijkste doel van onze lessen is het versterken van de motoriek, conditie en spierkracht van onze leden. Maar onze tak van sport biedt zoveel meer: tijdens het sporten ben je niet alleen bezig met je lichaam, maar het helpt ook om te leren samenwerken in een groep en discipline te ontwikkelen. Al die zaken samen leiden dan weer tot het vergroten van het zelfvertrouwen.
Natuurlijk staat het maken van plezier hierin bovenaan!

De diverse lessen worden gegeven door trainsters, die het beste uit onze leden naar boven te halen.  Voor hen is het altijd weer een prachtige ervaring om gedurende het seizoen te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen. Vooral de verbetering van de motoriek is verbazingwekkend!

Wij zijn altijd op zoek naar trainers/trainsters. Soms omdat train(st)ers vertrekken, maar vaak ook omdat wij mogelijkheden zien om onze activiteiten uit te breiden (Zo zouden wij dolgraag weer een groep jongensgym op willen starten)!

Heeft u affiniteit met het geven van sportlessen aan kinderen en lijkt het u leuk om ook een uurtje per week les te geven? Beschikt u over diploma’s waarmee er les gegeven kan worden of heeft u de nodige ervaring op dit gebied? Ook als u interesse heeft in het volgen van een opleiding, zijn hier zeker mogelijkheden voor! Neem dan contact met ons op, we bekijken graag of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Ook als assistent van onze trainsters kunt u veel voor ons betekenen.

Tot slot: het draaiende houden van een vereniging als de onze brengt de nodige werkzaamheden met zich mee.

Als vereniging zijn wij op zoek naar diverse mensen die het bestuur willen versterken. Wilt u ons ondersteunen, neem ook dan contact met ons op!

Hopelijk gauw tot ziens bij Excelsior!